Sanayi ve Teknoloji Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER) tarafından yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından yürütülecek olan “Sanal Gerçeklik ile Kaynakçılık: Gerçekçi Deneyimler, Kalıcı Beceriler” projesinin imza töreni ve lansman toplantısı, Zafer Kalkınma Ajansında gerçekleşti.
30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi ve Kütahya Organize Sanayi Bölgesi ortaklığı ve İstanbul Gedik Üniversitesi iştirakiyle hayata geçirilecek proje, Kütahya’daki nitelikli istihdamı artırmayı ve sanayinin ihtiyaç duyduğu kaynakçılık alanındaki ara eleman açığını kapatmayı hedefliyor.
PROJE, KADIN İSTİHDAMINI DA DESTEKLİYOR
Yaklaşık 5 milyon TL bütçeye sahip olan projeye, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 3,6 milyon TL destek sağlanacak. Proje kapsamında 36 kişilik istihdam sağlanacak olup, bu istihdamın yarısının kadınlardan oluşması hedefleniyor. Bu kapsamda, proje kadınların iş gücüne katılımını teşvik ederek; kadın istihdamını artırmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
ZAFER Genel Sekreteri Kutlu Eser, törende yaptığı konuşmada, Kütahya’daki sanayinin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik önemli bir projeye destek verdiklerini belirtti.
Genel Sekreter Eser, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından hazırlanan projenin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından koordine edilen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklendiğini ifade etti. Yaklaşık 5 milyon TL bütçeye sahip olan projeye, Bakanlık tarafından 3,6 milyon TL civarında finansman sağlanacağını belirten Eser, proje kapsamında 36 kişilik istihdam öngörüldüğünü, bu istihdamın yarısının kadınlardan oluşmasının ise kadın iş gücüne önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı.
Kadın girişimciliği ve istihdamının bu yıl Bakanlığın öncelikleri arasında yer aldığını belirten Eser, bu projeyle birlikte kadın istihdamının artırılmasına yönelik önemli bir adım atıldığını ifade etti. KUTSO ile iş birliği içinde yürütülecek projeye destek veren tüm kurumlara teşekkür eden Eser, projenin başarıyla tamamlanmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.
İŞ DÜNYASININ YETENEK AÇIĞINA ÇÖZÜM ÜRETİYOR
Lansman toplantısında konuşan KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, şu şekilde açıklamalarda bulundu:
“Son dönemde, Türkiye’de birçok sektörde işgücü temininde yaşanan zorluklar ve yetenek açığı hızla artmış olup, bu durum hem iş dünyasının hem de politika yapıcıların gündeminde daha fazla yer almaya başlamıştır. Küresel dönüşüm süreci içinde, iş dünyasının doğrudan deneyimlediği bu işgücü ve yetenek açığı sorununa yönelik çözüm içeren projeleri hayata geçirmek hayati bir önem kazanmıştır. Yetenek açığı sorununu sadece iş dünyasının can alıcı bir konusu olarak değil, aynı zamanda yeşil, dijital ve sosyal dönüşümü yaşadığımız üçlü dönüşüm çağında kalkınmanın önünde de bir engel olarak tarif edip, bu perspektiften ele almamız gerekiyor.”
Güral Argat, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası olarak, ilimizin ve bölgemizin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak, istihdamı artırmak ve sanayimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda, ‘Sanal Gerçeklik ile Kaynakçılık: Gerçekçi Deneyimler, Kalıcı Beceriler’ projemizi hayata geçirmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Zafer Kalkınma Ajansı’mız aracılığıyla, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mızın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında finanse edilen projemize, proje başvuru sahibi olarak KUTSO tarafından ve proje ortağı olarak da Kütahya OSB ve 30 Ağustos OSB tarafından eş finansman sağlanmaktadır.”
Güral Argat, ayrıca şunları belirtti:
“Projemizin temel amacı, Kütahya’daki 18-35 yaş arası genç işsizlerimizin istihdam edilebilirliğini artırmak ve kaynakçılık alanındaki nitelikli ara eleman açığını gidermektir. Proje kapsamında, gençlerimize teorik ve pratik eğitimlerin yanı sıra, sanal gerçeklik teknolojisiyle desteklenen modern kaynakçılık eğitimleri de verilecektir. Bu sayede, gençlerimiz hem gerçekçi bir fabrika ortamını deneyimleyecek, hem de kalıcı beceriler kazanacaklardır.”
GENÇLERİN VE KADINLARIN İSTİHDAMINI ARTIRMAK AMACIYLA…
Güral Argat, kadınların projedeki önemine de değinerek şu açıklamaları yaptı:
“Projemizin bir diğer önemli hedefi ise, kadınlarımızın iş gücüne katılımını artırmaktır. Proje kapsamında eğitim alacak genç işsizlerimizin %50’sinin kadınlardan oluşmasını hedefleyerek, toplumsal cinsiyet eşitliğine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.”
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın SOGEP programı aracılığıyla desteklenen bu proje, 18-35 yaş arası gençlerin sanal gerçeklik teknolojisi ile kaynakçılık eğitimi almasını sağlayarak, onların istihdam edilebilirliğini artırmayı hedefliyor. Proje kapsamında modern teknolojilerle donatılmış eğitim programları düzenlenecek, gençler hem teorik hem de pratik bilgi sahibi olacak.
Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Eskioğlu; “Kütahya OSB olarak, sanayimizin ihtiyacı olan nitelikli iş gücünü karşılamaya yönelik projelerde aktif rol almaya devam edeceğiz. Bu projeyle, sanayicimizin uzun süredir talep ettiği uzman kaynakçı yetiştirme konusunda önemli bir adım atıyoruz. Ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Salih Çetiner, bu önemli projede yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bölgemizin gelişimine katkı sağlayacak bu projede yer almak bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Hayırlı ve başarılı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Haber: KUTSO Basın