Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO), üyelerinin gelişimine yönelik düzenlediği eğitim programlarına devam etmektedir. Bu kapsamda, KUTSO Akademi tarafından düzenlenen “Deniz, Demir ve Karayolu Taşımacılığı Eğitimi”, Odamız konferans salonunda gerçekleştirilmiştir.

Kütahya Gümrük Müdür Yardımcısı Alper Mehmet Çevik ve Gümrük ve Dış Ticaret Danışmanı Hakan Uçak tarafından sunulan eğitimde, dış ticarette kullanılan taşıma yöntemleri, gümrük işlemleri ve taşımacılık süreçlerine ilişkin önemli hususlar ele alınmıştır.

Eğitimde, dış ticarette taşımacılığın temel unsurlarına değinilmiş; gümrük idaresi, ihracatçı ve ithalatçı tanımları, gümrük vergileri ve gümrük beyannameleri gibi konular katılımcılara aktarılmıştır. Ayrıca, Türkiye’ye gelecek eşyaların ithalat süreci, özet beyan ve boşaltma süreçleri ile geçici depolama ve antrepo işlemlerine ilişkin uygulamalar da açıklanmıştır​.

Bu eğitim ile KUTSO üyeleri, taşımacılık süreçlerine dair güncel bilgiler edinmiş, ticaret operasyonlarını daha etkin ve verimli bir şekilde yürütebilme yetkinliklerini artırma fırsatı bulmuşlardır. KUTSO, üyelerine yönelik eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerine devam edecektir.