Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) heyeti, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın, BTSO Yeşil ve Dijital Dönüşüm Merkezi’nde yer alan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (BTSO MESYEB), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Enerji Verimliliği Merkezi (BTSO EVM) ve Bursa Model Fabrika’yı ziyaret etti.

Ziyarete, KUTSO Meclis Üyesi Reşit Dürrüoğlu, 8. Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Murat Aydın, Başkan Yardımcısı Ahmet Özrenk, 7. Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Süleyman Telli, KUTSO Genel Sekreteri Hüseyin Feyyaz Ebeoğlugil, Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Güngör ve Genel Sekreterlik Şefi Kaan Varol katıldı.

Gerçekleşen görüşmeye, BTSO MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, BUTGEM Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Karahan, BTSO Genel Sekreter Yardımcısı Okay Civelek, BTSO EVM Yöneticisi Canpolat Çakal ve Bursa Model Fabrika Direktörü M. Birol Aksel eşlik etti. Ziyaret sırasında, Karakök MESYEB’in çalışmaları hakkında bilgi verirken, EVM ve Bursa Model Fabrika’da gerçekleştirilen faaliyetler detaylı bir şekilde tanıtıldı.

BTSO Yeşil ve Dijital Dönüşüm Merkezi’nde yapılan sunumda, yeşil ve dijital dönüşümle ilgili eğitim ve danışmanlık hizmetleri, enerji verimliliği uygulamaları, mesleki yeterlilik belgeleri ve sürdürülebilir üretim yöntemleri hakkında bilgi verildi. Ayrıca, Kütahya’nın ekonomik yapısına katkı sağlayacak iş birliği fırsatları üzerinde duruldu.

BTSO MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök ise ziyareti değerlendirdiği konuşmasında, “Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nın değerli heyetini ağırlamak bizim için büyük bir onur. BTSO Yeşil ve Dijital Dönüşüm Merkezi olarak, sanayinin dijital dönüşüm sürecine katkıda bulunmak ve işletmelerin sürdürülebilir büyümesine destek sağlamak amacındayız. Bu tür ziyaretler, iş birliği ve sinerji yaratma açısından büyük önem taşıyor,” dedi.

Bu ziyaret, iki oda arasındaki potansiyel iş birliğini güçlendirme yolunda önemli bir adım olarak öne çıkarken, Türkiye sanayisinin sürdürülebilir bir şekilde büyümesine yönelik yenilikçi yaklaşımların paylaşılmasına fırsat tanıdı.

Haber: KUTSO Basın