Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından düzenlenen ve Kütahya’da bir ilk olma özelliği taşıyan Kütahya Tedarik Zinciri Buluşmaları, KUTSO hizmet binasında gerçekleştirildi. Etkinlik, Kütahya’da faaliyet gösteren perakende, toptan ve üretici firmaları bir araya getirerek yerel ekonomiye katkıda bulunmayı ve iş hacimlerini artırmayı hedefledi.

Açılışta KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, KUTSO Meclis Başkanı Harun Yurdagül, Meclis Divanı Üyeleri ve Yönetim Kurulu Üyeleri, KUTBO Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin ve Simav TSO Başkanı Şeref Kazcıoğlu da yer aldı.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, etkinliğin açılış konuşmasında, Kütahya’nın potansiyelini ortaya çıkarmak ve yerel tedarikçilerle büyük firmalar arasında güçlü bağlar oluşturmak amacıyla bu buluşmayı düzenlediklerini belirtti. Güral Argat, “Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu programla, Kütahya’da faaliyet gösteren firmalarımızı bir araya getirerek bölgesel ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmayı ve yerel tedarikçilerimizin iş hacmini artırmayı hedefliyoruz. Büyük firmalarla birebir görüşmelerin yapılacağı bu platform, iş dünyamızdaki iş birliklerini güçlendirecek ve yeni iş fırsatlarının yaratılmasına zemin hazırlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

B2B Görüşmelerle Yeni İş Fırsatları

Etkinlikte, katılımcı firmalar ve tedarikçiler arasında birebir görüşmeler (B2B) yapıldı. Bu görüşmeler, yerel firmalara ürün ve hizmetlerini tanıtma fırsatı sunarken, yeni iş ortaklıklarının oluşmasına da zemin hazırladı. Katılımcı firmalar, büyük firmaların satın alma yöneticileriyle doğrudan görüşme fırsatı buldu. Etkinliğe 28 firma satın alma profesyonelleri ile katılım sağlarken, 80’in üzerinde firma da tedarikçi olarak yer aldı.

Yerel Ekonominin Güçlendirilmesi

Kütahya Tedarik Zinciri Buluşmaları, Kütahya’nın yerel tedarikçilerinin ulusal ve uluslararası pazarlarda daha rekabetçi hale gelmesine önemli bir katkı sundu. Etkinlikte yapılan birebir görüşmeler sayesinde, yerel firmalar büyüme potansiyellerini artırarak geniş iş ağlarına dahil olma fırsatı yakaladı.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, bu tür etkinliklerle yerel ekonomiyi güçlendirmeyi, iş dünyası arasındaki iş birliklerini pekiştirmeyi ve Kütahya’daki firmaların ulusal düzeydeki rekabet gücünü artırmayı amaçlamaktadır.