KUTSO Ağustos ayı Meclis toplantısı, Meclis Başkanı Harun Yurdagül tarafından sesli ve görüntülü iletişimle elektronik ortamda gerçekleşti.

Toplantıda, Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, geçtiğimiz günlerde Saman Pazarı’na yapılan ziyaretin çok faydalı ve verimli geçtiğinden bahsederek gerçekleştirilecek projelerin, ilimiz ticaret ve turizmini canlandıracağını ifade etti. Ayrıca, Dünya Odalar Federasyonu (WCF) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Odamızı ziyaretinden söz ederek, kendisi ile yapılan çalışmaları ve genel ekonomik şartlardaki görüş ve önerilerin paylaşıldığını aktardı. Kütahya Değerlendirme ve İstişare Toplantıları’nda görüşülen, 4 önemli başlık olan “Turizm”, “Ulaşım”, “Tarım” ve “Sanayi” sektörlerinde önemli yollar katedildiğini söyledi. Şehrin öncelikli konuları olan, Turizm Master Planı, ulaşım sorunun çözülmesi, tarımda yüksek üretim ile ilgili konular, mesleki eğitimin önemi, girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi ve katma değerli üretimin sanayide artırılması, Zafer OSB’nin Yeşil OSB olması konusu, enflasyon muhasebesi ve uygulamalarının önemi, finansmana erişim problemi ve dahil de işleme rejimi ile ilgili konulara değindi.

Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Tolga Eskioğlu Temmuz ayı mizanını, Meclis Üyesi Recep Çağdaş Hesapları İnceleme Komisyon Raporunu ve Yönetim Kurulu Üyesi Melih Aslan ise Temmuz ayı Faaliyet Raporunu, Simit ve Diğer Unlu Mamüller Azami Fiyat Tarifesi’ni ve Fırıncılar (Ekmek) Azami Fiyat Tarifesi’ni sundu.

Kurum ve kuruluşlarda (komisyon, kurul, komite vb.) Odamızı temsilen görev alan üyelerimizin bilgi sunumu gündeminde, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emin Yüce “5 Ağustos Genel İstişare Toplantısı” ve “İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı” hakkında bilgi sunumu yaptı.

İçimizden Bir Ses gündeminde, Meclis Üyesi Tarık Ay, “Altının Bilinmeyen Yüzü” hakkında haziruna bilgi paylaştı.

Gündem maddelerine ilişkin oylamaların yapılarak ilgili kararların alındığı KUTSO Ağustos ayı meclis toplantısı, KUTSO Meclis Başkanı Harun Yurdagül tarafından iyi dilekler paylaşılarak kapatıldı.

Haber: KUTSO Basın